Navigatie

Westerbouw Renovatie en Verbouwing BV

Westerbouw-slide-3
Westerbouw-slide-2
Westerbouw-slide-4

Westerbouw Renovatie en Verbouwing BV

Tekst Dakopbouw algemeen

Dakopbouw bestaande en nieuwe woningen  

Bij het overwegen van een dakopbouw vormt het creëren van extra ruimte vaak het uitgangspunt en zijn er verschillende opties om die extra ruimte te creëren, waaronder het gebruik van SIP-panelen of een traditionele houten constructie met diverse afwerkingsmethodes, hierbij kunt u denken aan cement, stucwerk of metselwerk. Beide toepassingen hebben hun eigen kenmerken en voordelen. Wij leggen u graag de verschillen tussen beide toepassingen uit.  

Dakopbouw met SIP panelen  

SIP-panelen, wat staat voor Structural Insulated Panels, bestaan uit een isolatielaag (meestal van schuim) tussen twee lagen van structureel materiaal, zoals hout. Deze lichtgewicht panelen zijn eenvoudig te installeren en bieden uitstekende isolatie en hoge energie-efficiëntie, wat resulteert in lagere energiekosten. Bovendien kan een prefab dakopbouw met SIP-panelen slechts in enkele dagen worden geplaatst. Hoewel de levertijd van de SIP-panelen iets langer kan zijn, wordt dit gecompenseerd door de snelle installatie tijdens de bouw, waardoor de totale bouwtijd vaak korter is dan bij traditioneel metselwerk.  

Traditionele dakopbouw 

Een traditionele dakopbouw biedt uw dakopbouw vaak meer ontwerpmogelijkheden, flexibiliteit in afwerking en aanpassingen. U kunt verschillende soorten gevelstenen en afwerkingsdetails selecteren, waardoor het naadloos aansluit bij de bestaande architectuur van uw woning. Bovendien is het over het algemeen gemakkelijker om met metselwerk aanpassingen te doen of extra functies toe te voegen, bijvoorbeeld een ingebouwde opslagruimte. 

Neem contact met ons op dan komen we bij u langs om uw situatie in kaart te brengen. Heeft u al een bouwtekening of is er al contact met een architect of constructiebureau, dan werken wij hier graag mee samen. Van het plaatsen van een dakopbouw tot het realiseren van een uitbouw, onze vakkennis zorgt voor een subliem resultaat.  

Waarom kiezen voor Westerbouw?  

Bij renovaties en verbouwingen is het belangrijk dat dit met goede kennis van zaken wordt uitgevoerd. Westerbouw heeft een uitstekende naam opgebouwd door de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan. Ook de samenwerking met onze partners speelt hierbij een rol. Wij nemen de term ‘’afspraak is afspraak’’ erg serieus. Spreken wij iets met u af, dan komen wij onze belofte na. Met een schat aan kennis en kwaliteit zijn we betrokken bij uw bouwproject. Uw wensen staan bij ons altijd voorop. Overtuig uzelf en neem een kijkje bij onze projecten

Westerbouw Renovatie en Verbouwing BV logo
Westerbouw Renovatie en Verbouwing BV

Volg ons op Instagram

Westerbouw Renovatie en Verbouwing BV

Copyright © Westerbouw Renovatie en Verbouwing BV 2024 | Alle rechten voorbehouden | Site index | Privacyverklaring

Sitemap | Designpro.nl | Z-IM.nl